DJEČIJI HOR, PREDSTAVE I ANIMIRANI FILMOVI

upis u dječiji hor

Dječiji eko hor ”Sibel Kids”, obuhvatat će uzrast djece od 4 do 8 godina. Godišnji program rada:

Horsko pjevanje, Solo pjevanje, Muzičke igre, Brojalice, Ritmičke igre, Festivalski projekti, Snimanje pjesama, Snimanje muzičkih albuma, Objave preko youtube kanala, Slušanje muzike…

Tim pedagoga, muzičkih stvaralaca, a prije svega prijatelja djece i svega onog što je dobro i pozitivno za njihovo sretno odrastanje, Ognjenka Mikavica, Edina Gafić, Admir Đulančić i Senad Bostandžić, organizovat će rad i aktivnosti dva puta sedmično.

Dobrodošla su sva djeca koja žele pjevati jer to je smisao naše audicije koja nije stroga i klasična!
Naš je refren i poziv : dođite i pjevajte!

Uvedite muziku u djetetov život! Čekamo Vas!

Muzika ima veliki značaj na razvoj svakog djeteta. Ona utiče na razvoj njegovih tjelesnih i umnih sposobnosti. Samo dobro organiziran odgojno-obrazovni rad na svim nivoima obrazovanja, od predškolske ustanove pa nadalje, može značajno doprinijeti formiranju takvog sklopa ličnosti koji će uspješno odgovoriti potrebama savremenog društva. U vrijeme Aristotela i Platona, muzika je, uz geometriju, astronomiju i matematiku, posmatrana kao jedan od četiri stuba učenja. Skoro svako doba u istoriji čovječanstva priznavalo je muziku kao bitan faktor u procesu učenja i formiranja pojedinca, te je bila i sastavni dio obrazovanja. Popis dobrobiti muzike je neiscrpan.
Zašto smo stavili prefix eko? Iz prostog razloga što će većina muzičkog gradiva koje se bude radilo, biti posvećeno prirodi i njenom očuvanju. Gramzivost prijeti da našu planetu pretvorimo u sjećanje i naša društva se nalazi na najvažnijem raskršću u istoriji. Suočeno je sa najdubljim izazovima promjena sistema u vezi s onim što je možda najegzistencijalniji od svih naših odnosa: onaj sa prirodom. 
Zaštita životne okoline jeste sveopšti javni interes ljudi širom svijeta. Muzika, kao univerzalni svjetski jezik, jedan je od najboljih načina komunikacije i popularizacije kvalitetnijeg i odgovornijeg odnosa prema prirodi. Kako se radi o pitanjima vezanim za opstanak nas samih i budućih naraštaja,  kroz inter-disciplinarni kulturni projekat, želimo skrenuti pažnju javnosti na očuvanje i zaštitu prirodnih ljepota, vodeći se razmišljanjem da samo svakodnevno, aktivno prisustvo ove problematike u vrtićima, školama, porodici, medijima, projektima, može doprinijeti prihvatanju jednog ekološkog načina razmišljanja. Bićemo otvoreni za nove ideje i  saradnju sa svima koji se žele uključiti i podržati rad dječijeg hora ”Sibel Kids”.

PREDSTAVA ZA DJECU

Dječiji predstavu za djecu pod nazivom ”Medo i Miš za čisti okoliš” jeste razigrana i edukativna priredba, namijenjena djeci. Djeci se prikazuju animirani video songovi, kratki filmovi koji su muzičkog žanra, prilagođeni djeci, a čiji sadržaj jeste jasna poruka djeci o načinu zdravog i lijepog života, o potrebi međusobnog uvažavanja , o poštovanju prema roditeljima, o čuvanju ekologije, o životnom bon-tonu, o potrebi školovanja i empatiji prema starijima i mlađima.

KROZ ZABAVU EDUCIRAMO

Večina starije generacije nemilosrdno zagađuju okoliš na različite načine, zato vjerujemo da su po pitanju ekološke edukacije ove generacije, zauvijek izgubljene. U toliko je neizmjerno važna misija, posvetiti se mlađim naraštajima i od najranijeg djetinjstva educirati ih, da je ono što čine njihovi roditelji pogrešno. S obzirom da se radi o dobi koja najbolje uči kroz zabavu, smatramo da je ovaj metod, na kojem će raditi naš tim, savršen način da educiramo nove generacije u tom smislu.

Planeta je prelijepa, trebamo naučiti mlade da je vole i poštuju, paze i čuvaju, a ekologija je u savezu sa zabavom, čini nam se najbolji put. Naši mladi su danas, kao nikad prije, osjetljivi i ugroženi što zbog naših, lokalnih, političkih i socijalnih okolnosti, što zbog globalnog trenda površnosti i prizemne, proste zabave koja ih odvlači od kvalitetnih sadržaja koji bi ih u isto vrijeme i zabavili, oplemenili, i educirali.

pRODUKCIJA ANIMIRANIH FILMOVA

svijet zabave

Sibelini Frendovi

PJESMICE ONLINE

iTunes

Digitalno izdanje

Deezer

Uvrstite u svoju arhivu muzike

Amazon

Naravno i na Amazonu

Tidal

Odlučite se i preko

CROATIARECORDS

Zvanični izdavač i partner Sibel Kids

YouTube channel

Sibel Kids official YouTube Channel

USKORO U PONUDI!

medo png
PLIŠANA IGRAČKA MEDO BRUNDA